Font Size

SCREEN

Profile

Layout

Menu Style

Cpanel

Unit Dietitik dan Sajian

PENGENALAN

Unit Dietetik & Sajian terdiri daripada 1 orang Pegawai Dietetik U41 dan dibantu oleh 2 orang Penolong Pegawai Penyediaan Makanan C27.  Unit ini terdiri daripada 8 orang Pembantu Penyediaan Makanan N17.  Keseluruhan unit ini mempunyai 11 orang anggota.  Unit Dietetik dan Sajian beroperasi dari jam 6.30 pagi hingga 7 Petang.

 VISI

Unit Dietetik & Sajian akan menjadi pusat kecemerlangan dalam perkhidmatan penyediaan makanan, dietetik klinikal dan aktiviti peningkatan kualiti perkhidmatan secara professional dan mesra pelanggan.

 

MISI

Untuk menyediakan perkhidmatan Dietetik & Sajian yang cekap dan berkualiti.

 

 OBJEKTIF

  • Memberikan perkhidmatan penyediaan makanan secara berpusat (centralized plating system) kepada pesakit dalam wad dengan hidangan yang menarik, selamat, berkualiti serta mengikut masa yang ditetapkan.
  • Menyediakan khidmat nasihat pemakanan klinikal bagi meningkatkan status pemakanan pesakit dan membantu dalam rawatan penyakit.

 

PIAGAM PELANGGAN

 

  • Memberikan perkhidmatan penyediaan makanan kepada pelanggan dengan selamat, cukup dan berkhasiat dengan hidangan yang menarik serta diet yang betul mengikut pesanan.
  • Memastikan makanan yang dibekalkan segar dan menggunakan peralatan yang bersih.
  • Memastikan hidangan di sediakan mengikut masa yang ditetapkan :

- Sarapan pagi 7.30-8.30 am

- Makan tengahari 11.45 am

- Minum petang 2.30-3.00 pm

- Makan malam 5.45 pm

 
ANGGOTA UNIT DIETETIK DAN SAJIAN

PEGAWAI DIETETIK U41

  • Zaidar Hanum Binti Abu Bakar

 

PEN. PEG. PENYEDIAAN MAKANAN C27

  • Noraiezah Binti Ali
  • Siti Shafieda Binti Shaharudin

 

PEM. PENYEDIAAN MAKANAN N17

  • Hidayah Binti Ahad
  • Mawar Binti Rahmat
  • Mohd Rizal Bin Ramli
  • Nor Aznie Binti Salim
  • Nurul Adila Binti Naftah
  • Rohana Binti Mahat
  • Saiful Azhar Bin Abu Bakar
  • Yusni Binti Mohamat

 

Tarikh Kemaskini

18 DISEMBER 2017