Font Size

SCREEN

Profile

Layout

Menu Style

Cpanel

Unit Dietetik dan Sajian

PENGENALAN


Unit Dietetik & Sajian diketuai oleh 1 orang Pegawai Dietetik U41 dan dibantu oleh 2 orang Penolong Pegawai Penyediaan Makanan C29. Unit ini juga terdiri daripada 3 orang Pembantu Penyediaan Makanan C29 (KUP), dan 6 orang Pembantu Penyediaan Makanan N19.  Keseluruhan anggota unit adalah 12 orang .  Unit Dietetik dan Sajian beroperasi dari jam 6.30 pagi hingga 7 Petang pada setiap hari termasuk cuti umum. Unit ini telah memperolehi persijilan HACCP, GMP, HALAL dan MeSTI.

 

 OBJEKTIF

  • Memberikan perkhidmatan penyediaan makanan secara berpusat (centralized plating system) kepada pesakit dalam wad dengan hidangan yang bersih, sihat, selamat dan berkualiti mengikut standard HACCP ,GMP dan HALAL.
  • Menyediakan perkhidmatan Dietetik Klinikal bagi meningkatkan status pemakanan pesakit dalam dan pesakit luar yang dirujuk.

 

PIAGAM PELANGGAN

1) Memastikan Pesakit Dalam (Kes Kritikal danTidak Kritikal) yang dirujuk diberi perkhidmatan dietetik klinikal dalam tempoh 24jam bekerja

2) Diet pesakit baru di wad akan disediakan dalam masa 30 minit apabila borang pesanan wad diterima selepas waktu hidangan makanan

 

ANGGOTA UNIT DIETETIK DAN SAJIAN

PEGAWAI DIETETIK U41

  • Zaidar Hanum Binti Abu Bakar

PEN. PEG. PENYEDIAAN MAKANAN C29

  • Noraiezah Binti Ali
  • Siti Shafieda Binti Shaharudin

PEM. PENYEDIAAN MAKANAN C29 (KUP)

  • Hidayah Binti Ahad
  • Mawar Binti Rahmat
  • Nurul Adila Binti Naftah

PEM. PENYEDIAAN MAKANAN N19

  • Mohd Rizal Bin Ramli
  • Nor Aznie Binti Salim
  • Rohana Binti Mahat
  • Saiful Azhar Bin Abu Bakar
  • Yusni Binti Mohamat
  • Nor Amirah Binti Awang

Tarikh Kemaskini

21 OGOS 2018